Anorakker for de kresne

Published in Norwegian magazine Hundekjøring, by Arild Stangenes.

Skookum brand er et kanadisk firma lokalisert i Dawson City. Skookum brand produserer i samarbeid med Northern Garments moderne tresesongsanorakker inspirert av inuittenes design og funksjonalitet. De kombinerer tradisjonelle og moderne materialer i sin produksjon. Skookum brand og designer Megan Waterman har vunnet flere internasjonale priser for design, miljø og innovasjon.

Skookum leverer flere type anorakker, men fremhever gjerne sin Ivvavik som den ulimate hundekjøreranorakken. Skookum hevder at dette er det beste ytterplagget for aktivt bruk vinterstid. God kvalitet, lett vekt og et aktivt ventilasjonssystem skal holde brukeren tørr og varm. Ivvavik har vært brukt i Iditarod,Yukon Quest, Yukon Arctic Ultra, og British Antarctic Survey.

Skookum brand sponser også en rekke hundekjørerne i USA og Canada denne sesongen: Karen & Mark Ramstead – Iditarod og Yukon Quest 300. Warren Palfrey – Iditarod og Yukon Quest. Peter and Anne Ledwidge – Yukon Quest. Jean-Dennis Britton – Yukon Quest. Jonathan & Laura Lucas – Yukon Arctic Ultra. Kya Bouchard – Percy DeWolf Memorial Sled Dog Race.

hundekjc3b8ring_cover